Tutkimuksen arvo: julkistamiswebinaari

Lääketeollisuus ry järjestää 13.6 klo 10–11 webinaarin tutkimuksen arvosta: ”Kliinisellä lääketutkimuksella on suuri merkitys yksittäiselle potilaalle. Potilaiden saaman hyödyn lisäksi kliiniset lääketutkimukset tuottavat laajoja yhteiskunnallisia hyötyjä.

Julkaisemme ensimmäistä kertaa valtakunnallisella tasolla laaditun selvityksen, jossa on arvioitu Suomessa tehtävän lääketutkimuksen terveystaloudellista arvoa potilaalle, terveydenhuoltojärjestelmälle sekä laajemmin yhteiskunnalle. Selvityksen on rahoittanut tutkimussäätiömme ja sen on toteuttanut ESiOR Oy.

Torstaina 13.6. klo 10–11 järjestettävässä webinaarissa kuvaamme selvityksen päätulokset, kuten mikä on lääketutkimukseen osallistuneiden potilaiden hoidosta syntyvä välitön arvo sekä laajempi, yhteiskunnallinen arvo, huomioiden myös muualla terveydenhuollossa syntyvän arvon. Pohdimme myös, mitä tulokset käytännössä merkitsevät ja minkälaisia kustannus- ja terveyshyötyjä menetämme, jos emme tulevaisuudessa panosta kliinisiin lääketutkimuksiin.” https://www.laaketeollisuus.fi/uutishuone/uutiset/uusi-selvitys-kuluera-vai-investointi-miten-kliininen-laaketutkimus-hyodyttaa-potilasta-ja-suomea.html

Ilmoittautuminen webinaariin yllä olevan uutislinkin kautta 12.6.2024 mennessä. Tervetuloa 

Lisätiedot: Erkki Soini