Kuopiosta terveysalan kehittämiskeskus?

Lääketeollisuus ry järjesti tiistaina 16.3.2021 keskustelutilaisuuden, jossa pohdittiin Kuopion mahdollisuuksia ja etuja lääke- ja terveysteknologia-alan toiminnan kehittämiseksi. Tilaisuuteen osallistui Lääketeollisuus ry:n lisäksi Kuopio Healthin toimitusjohtaja Aki Gröhn, Kansallisen neurokeskuksen johtaja Mikael von und zu Fraunberg sekä ESiORin toimitusjohtaja Erkki Soini, jotka alustivat keskustelun puheenvuoroillaan. Keskustelijoina oli kuntavaaliehdokkaita.

Keskustelijat ja alustajat olivat yhtä mieltä siitä, että alueella on paljon potentiaalia ja tarvittavaa tahtotilaa, mutta samalla myös haasteita. Suurimpia valtteja ovat jo olemassa oleva toiminta, koulutusmahdollisuudet, turvallisuus, luonto ja ympäristö. Haasteena nähtiin esimerkiksi osaavan työvoiman houkuttelu ja juurruttaminen alueelle sekä Suomesta että ulkomailta. Yhtenä keinona voisi olla Savilahden brändääminen ”Lääkelaaksoksi”. Alan alueellinen kehittäminen vaatii myös paljon yhteistyötä poliittisten päätöksentekijöiden sekä julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

Kiinnostus on voimakasta ja yhteistyöllä saadaan paljon aikaan. ESiOR on omalta osaltaan ja Kuopio Healthin jäsenenä mukana alueen kehittämisessä.

 

Lisäluettavaa:

https://www.etla.fi/julkaisut/terveysteknologia-ja-tutkiva-laakeala-suomen-taloudessa/

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3992155

 

Lisätiedot: Erkki Soini