Kuopio Healthin uusi puheenjohtaja Erkki Soini

ESiORin toimitusjohtaja Erkki Soini nimitettiin Kuopio Healthin uudeksi puheenjohtajaksi. Erkillä on Kuopio Healthin toiminnasta jo paljon kokemusta sekä jäsenenä että terveys- ja hyvinvointidatatyöryhmän puheenjohtajana.

Kiinnostavat ajat terveysalalla

Erkki nostaa esille monia ajankohtaisia ja Kuopio Healthille keskeisiä asioita. Datan kasvava merkitys terveydenhuollossa on tiiviisti jäsenistön keskusteluissa. Samoin hyvinvointialueiden muodostamisen aiheuttamat muutokset kiinnostavat.

Kesäkuussa järjestetyssä Kuopio Health Insights -tapahtumassa data ja tutkimus olivat keskeisessä osassa. Merkittävänä tavoitteena korostui Suomen nostaminen terveystutkimuksen huippumaaksi. Olemme tutkimusmyönteisiä, ja meillä on kattava ja laaja sote-data, joka on myös globaalisti melko ainutlaatuinen. Lisäksi meillä on jo useita tietoturvallisia datan käyttöympäristöjä sekä asiaankuuluva lainsäädäntö.

Tavoitteiden saavuttamiseksi Erkki painottaa yhteistyön merkitystä, ja sitä on tarjolla erityisesti Kuopio Healthin innovaatioekosysteemissä. Tästä verkostosta löytyy aina apua ja uusia yhteistyömahdollisuuksia. Jäsenen hyöty verkostosta on usein hyvin konkreettinen.

Mitä Erkki aikoo puheenjohtajana korostaa Kuopio Healthin toiminnassa?

Tärkeitä painopistealueita tulevat jatkossakin olemaan viestintä ja kansainvälistyminen, jotka kulkevat käsi kädessä. Ne ovat yhteisiä tehtäviä, joihin Erkki kannustaa kaikkia. Meillä on terveystutkimuksen ja -datan hyödyntämisen alalla niin Kuopio Healthissa kuin koko maassakin paljon vahvuuksia, joista voi ja pitää huudella isosti. Tehdään tämä yhdessä!

Lue lisää täältä.